Om föreningen

Välkommen till bostadsrättsföreningen Nyboda 10 i Solna! Här hittar du info om föreningen och fastigheten Nyboda 10 som består av Ankdammsgatan 26-32 och Nybodagatan 2-4, i Skytteholm, Solna.

Nyboda3

 

 

 

 

 

 

 

Bostadsrättsföreningen, Brf Nyboda 10 bildades den 30 januari 2012. Den 14 september samma år tog vi över fastigheten av PP Pension, som hade ägt den sedan 1966.

Nyboda 10, som fastigheten kallas, byggdes 1959-1960 och består av två bostadshus med 8 respektive 7 våningar. De båda husen är sammanbyggda med en enplansbyggnad som rymmer kommersiella lokaler, bland annat en tandläkarmottagning och studielokaler. I ett av bostadshusen finns också en restaurang. Bostadshusen rymmer sammanlagt 147 lägenheter, varav 128 bostadsrättslägenheter och 19 hyresrättslägenheter. Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott. Avgiften inkluderar värme, vatten och vindsförråd.

Läget
Fastigheten ligger i hörnet Ankdammsgatan/Nybodagatan med den gröna, sköna Skytteholmsparken som nära granne. Från de flesta balkonger har man hänförande utsikt över området. SL:s bussar trafikerar Ankdammsgatan. Solna Centrum med alla dess butiker och tunnelbana når du efter fem minuters promenad genom parken. Barnomsorgen är väl utbyggd i området. Det finns förskolor och grundskolor inom några minuters gångavstånd.

Några siffror
Antal lägenheter: 147
Genomsnittlig storlek på lägenheterna: 72 kvadratmeter.
Tomtareal: 6 650 kvadratmeter.

Parkering
Föreningen har varmgarage med plats för 52 bilar, uteplats med el för nio bilar och uteplats utan el för 20 bilar. Det kan vara kö för att få en parkeringsplats, men den brukar inte vara lång. Läs mer här.
Parkeringar längs Ankdammsgatan får du via Solna Stad. 

Fastighet och byggnader
Byggår 1959-1960.
Antal våningar: åtta (Nybodagatan 2-4) respektive sju (Ankdammsgatan 26-30).
Hissar: ja. Fastigheten har fjärrvärme och huvudsakligen två-glas fönster. Vissa lägenheter mot Ankdammsgatan har bullerskyddande treglasfönster. Fastigheten har genomfört en energideklaration 2008-08-22.

Badrummens avloppsstammar byttes i båda bostadshusen 1993. En del lägenheter på Nybodagatan 2-4 har även fått köksstammarna bytta tidigare, övriga köksstammar byts under våren 2014.

Hissarna på Nybodagatan helrenoverades 2013, och trapphuset på Nybodagatan målades om 2014. Under 2014 har även samtliga armaturer i källarutrymmen och trapphus bytts ut för att spara energi.

2014-2015 renoverades utemiljön i hela föreningen på ett sätt som knyter ihop båda byggnaderna till en helhet. Vi fick nya planteringar, utemöbler, gräsmattor och utebelysning.

2016 målades källargångar på Ankdammsgatan 28-30.

2017 renoverades fasaden på Ankdammsgatan samt en gavel på Nybodagatan.

2018/2019 gjordes ett omfattande dräneringsarbete på Ankdammsgatan samt att delar av fasaden på Nybodagatan renoverades.

Planerade renoveringar
Föreningen har en stabil, väl finansierad ekonomisk plan som sträcker sig över tio år och som omfattar bland annat renovering/alternativt byte av samtliga fönster samt renovering av fasad (Nybodagatan) och hissar.

Nyboda22

Överlåtelse av bostadsrätt
Föreningen godkänner endast fysisk person som medlem; juridisk person godkänns inte. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta ägarandel 10 procent.

Överlåtelseavgiften är 2,5 procent av gällande basbelopp och debiteras av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 procent av gällande basbelopp och debiteras av pantsättaren.

Föreningen kan efter ansökan tillåta uthyrning i andra hand under begränsad tid. Som giltiga skäl kan nämnas studier eller tillfällig tjänstgöring på annan ort. Läs mer här.

Ingen avgiftshöjning är planerad under 2017 och 2018.

Ansökan om medlemskap skickas till föreningens postadress.

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor, en per byggnad. Nybodagatan 2-4 har 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, tvättbänk och ho. Det finns även 2 torkskåp och 1 elmangel.

Ankdammsgatan 26-30 har 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och i ett  separat rum 1 elmangel. Det finns även 2 torkskåp.

Den gemensamma utemiljön renoverades grundligt under 2014/2015 med nya bänkar och bord samt planteringar, gräsmattor och belysning som knyter ihop hela vår fastighet.

Det finns två cykelrum på Ankdammsgatan och två på Nybodagatan.