Affärslokaler

Nyboda 10 har flera affärslokaler med bra läge längs Ankdammsgatan och Nybodagatan, centralt i Solna. Bland våra hyresgäster finns idag en tandläkare, ett konsultföretag inom kraft- och värmeteknik samt en pizzeria.

Nyboda Inn
Trivsam kvarterskrog med adress Nybodagatan 2, med god mat till bra priser.
– Vi har drivit krogen i snart fyra år. Vi trivs bra här, det är ett trevligt område, berättar Mustafa Yilmaz och Can Kinali.
– Pizza är populärt, men vi säljer också en hel del andra rätter. En del kunder äter här, andra väljer avhämtning, säger de.
På menyn finns bland annat grillbiff med bearnaise för 119 kronor och lax med spenatsås för 95 kronor.
Här kan du läsa mer om krogen och utbudet av maträtter.

Pizzan

 

 

 

 

Mustafa Yilmaz och Can Kinali som driver Nyboda Inn.

 

Wiig DATA ab
Det här ett välbekant ansikte för de flesta av oss i huset: Espen Wiig, mannen bakom Wiig DATA.

Wiig

 

 

 

 

 

 

– Vi firar 30 år som företag och 25 år som hyresgäster i huset, säger Espen i en kort paus i arbetet.
Wiig DATA säljer datorer, servrar och svarar för drift och underhåll. Andra viktiga delar av företagets verksamhet är försäljning, installation och utbildning på affärssystemet Pyramid. Det är anpassat för olika branscher och används för att styra ekonomi, administration, lager, inköp och liknande. Wiigs kunder är andra företag, i huvudsak små och medelstora företag.
– Att vi funnits så länge som 25 år betyder förstås att vi trivs i huset. Vi upplever att vi har bra kontakt med styrelsen. Området är lugnt och skönt, säger Espen Wiig.
Här kan du läsa mer om Wiig DATA.

Dyn & Madrass Inredning

I lokalen på ”Hörnan”, Nybodagatan 2, hittar du Dyn & Madrass Inredning. De tillverkar måttanpassade dynor och madrasser samt klär om soffor och säljer bäddmadrasser och sängkläder. Lokalen används både som butik och som verkstad.

Ägaren Mansour Davar har drivit verksamheten i många år under namnet Uppsalabädden, men i samband med flytten till Solna bytte de också namn.
– Solna är det perfekta läget för mig, säger Mansour Davar. Det är nära till Pampas Marina där jag kan hitta många kunder bland båtägarna samtidigt som det är rätt sida av stan för att även kunna behålla en del gamla kunder från Uppsalahållet. Dessutom bor jag själv i Sundbyberg, så jag får nära till jobbet, fortsätter han.

Ta en titt på vad Dyn & Madrass Inredning gör på Uppsalabäddens hemsida (under uppbyggnad, snart kommer även en hemsida med nya företagsnamnet).
– Och välkomna in i butiken!, hälsar Mansour Davar.

Stora Blå Kultur

STORA BLÅ 1

 

 

 

 

 

Stora Blå kultur är en daglig verksamhet med kulturinriktning för personer med lätt intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten bygger på arbete med musik, konst, film och media. Just nu är det 16 personer som har sin dagliga verksamhet på Stora Blå Kultur.
– Vi vill ha utveckling och skapande i centrum för vår verksamhet. Vår förhoppning är att de som går hos oss ska känna att de får chansen att utveckla sin kompetens på sina egna villkor och få möjlighet att förmedla det i samhället, säger Anders Jalméus, gruppchef på Stora Blå.
Är du nyfiken på vad som händer på Stora Blå, kika gärna in på deras blogg: http://storablakultur.blogspot.se/?spref=fb
Det går såklart också bra att boka Stora Blås husband ”bigblueband” till fester mm.

Tandläkare Leena Jämiä-Pedari

Längst ner på Ankdammsgatan 30 finns tandläkare Leena Jämiä-Pedari som erbjuder modern tandvård för hela familjen. Mottagningen har funnits sedan 1961, Leena tog över den i september 1993. Lokalen är nyrenoverad och har  modern utrustning.

Mottagningen har personal som pratar både svenska samt finska, engelska, tyska och persiska. Här finns mer information.

tandlakare

 

 

 

 

———————–

Har du frågor om våra affärslokaler? Kontakta styrelsen@nyboda10.se.