Matavfall Ankdammsgatan

20150712_193223ANKDAMMSGATAN

Vid förra veckans sophämtning konstaterades att behållaren för matavfall på Ankdammsgatan 28 innehöll en stor mängd felsorterat brännbart avfall (plastpåsar). Det är endast matavfall som får läggas i denna behållare. Matavfallet får endast slängas i papperspåsen som Solna stad tillhandahåller.

Det är viktigt att matavfallet håller hög renhetsgrad eftersom restprodukterna används som gödsel på åkermark.

Om problem med felsortering fortsätter kan SUEZ Recycling AB behöva klassa om matavfall till brännbart avfall. Vi får då en högre kostnad för sophämtning eftersom matavfall hämtas kostnadsfritt medan brännbart avfall hämtas mot avgift.

Vi är medvetna om att de bruna papperspåsarna varit slut en tid vilket givetvis är olyckligt och vi ber om ursäkt för detta. För att undvika att påsarna tar slut igen vore det toppen om den som öppnar sista bunten med påsar skickar ett mejl till styrelsen så hinner vi beställa i god tid innan de tar slut.

Påsar för matavfall finns att hämta i tvättstugan.

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Kommentarer stängda.